Ev Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir ?

ev alırken dikkat edilmesi gerekenler
Merhaba sevgili okurlar,

bugünkü yazımda ev alırken, yeni bir daireye kiraya çıkarken gibi konut değiştirmede dikkat etmek gereken şeyleri yazacağım.

Genel olarak kiralarda gezen veya daha önceden ev alıp satmış insanların bileceği bilgiler olmasına rağmen bu konuda daha acemi olan insanlar da olabileceği için yazıyorum.


Ev ve Konut Alırken Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler ;


Ne kadar büyük olsun ? 

İlk aşamada alacağınız evin büyüklüğünün ne olması gerektiğini belirleyin, ailenizin büyüklüğü buna etkendir. Yani demem o ki önce kriter koyup sonuçları azaltın. Bu sizin karar vermenizde kolaylık sağlayacaktır. Ay bunu mu ay şunu mu derken hiç biri olmayabilir. Çok uzattık yeter.

Satmalık mı oturmalık mı ?

Daha sonra karar vermeniz gereken şey alacağınız evi ilerde satmak için mi alıyorsunuz yoksa daimi mi oturacaksınız. İlerde satmayı düşünüyorsanız eğer şehrin geliştiği noktalardan evinizi seçin, oturduğunuz ilin yolları vs. gibi etkenlerden yararlanır bir mevkii de olması, hem maddi açıdan getiri sağlar hem de satarken daha kolay işinizi bitirebilirsiniz.

Hele siz kimsiiiiz  ?

Ev almayı düşündüğünüz yerdeki mahallenin genel insan kitlesini araştırın. Zaten o şehirde oturuyorsanız hangi kesim insanın oturduğunu biliyorsunuzdur. Sonuçta o evde oturacaksınız sevmediğiniz insanlarla komşuluk yapmak istemezsiniz. Huzurlu bir ev hayatınız olmaz neticede.

2-G geçti mi ?

Alacağınız evin şehir merkezine uzaklığını, ulaşım araçlarının evinize yakınlığını hatta tercihiniz çoksa yeşil alanlarını ve sosyal alanlarını araştırın. Ulan bir çıkıp dolaşayım diyecek bir parkınız yoksa. Kös kös oturup durursunuz evde. Veya hatunu alıp oturcak bir çay bahçesi bir kafe vs olması ekstra güzelliktir.

Adam gibi adam Ertuğrul Sağlam 

 Evin yapım tarihinin 17 ağustos depreminden sonra olmasına özen gösterin. Hatta o bile eski artık. Çünkü yapı yönetmeliği vs. kullanılan malzeme standartlarında değişiklikler olmuştu.

Ay ayaklarım , belim of of of

Mümkünse çok yüksek ev tercih etmeyin. Şimdi gençsiniz yarın yaşlanacaksınız, hadi onu da geçtim. Ulan kolu komşu yüksek katlı evlere taşınınca ev taşımaya yardım edenler olarak çok sövüyoruz.
Yüksek kat, çok insan demek, çok insan sorun demek.

Yağmur yağıyor seller akıyor

Bir diğer önemli kısım da evin yol üzerindeki duruşu ve alacağınız daireyse hangi katta olduğu. Eviniz bir bayırı kesen paralel bir sokakta ise ve alt kattaysa ayrıca çok alçak olmamasına dikkat edin. Zira olası yağmurlarda yükseklerden gelen sular alçaktaki evinize dolabilir. Amma felaket senaryosu oldu haa.
İkincisi de son katlar için ; kışın çok soğuk olmaması, karı yağmuru geçirmemesi, yazın da tepeden yanmamak için yalıtımına dikkat edin. Durumunuz varsa bir alt katı alın.



Düzenleme :İnternet üzerinden emlak ilanlarınabakmak isterseniz size önerebileceğim güzel bir site emlakkasabasi.com. Aradığınız emlağı bulmak için güzel bir yol olabilir. Güvenli bir şekilde ev arayıp satabilirsiniz. Satılık daire , kiralık daire , satılık müstakil ev gibi bir çok kategori ile tüm aradığınıza hitap edebileceğine inanıyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder