Tütün Nasıl İçilir, Nasıl Sarılır, Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Artan sigara zamlarından ve artmayan maaşlardan sonra sigara içen insanlar da alternatiflere yönelmeye başladı. Bu alternatiflere yönelen insanların fazlalığı nedeniyle tütünde ve kaçak sigaradaki fiyatlar da uçtu. Eskiden beri bunları içen insanlara da bir darbe vurmuş oldu doğal olarak.

Bu alternatiflerin başında kaçak sigara var. Diğeri ise tütün. Bir çok sigara içen, zamlardan sonra bir tütüncünün yolunu tutmuş fakat ya uğraşmaktan erinmiş, ya da güzel bir seçim yapamadığı için beğenmemiş bir daha da içmemiştir.

İki farklı şekilde sarma sigara içebilirsiniz.

1. Yol Sarma makinesi ve Hazır filtreler ile. 

Sarma makinesi ve hazır filtrelerle sigara sarmak, hem görüntü açısından (sigaraya benzerlik) hem de kolay erişim açısından güzel bir yol. Yani akşam evde 20 adet veya bir oturup 4-5 paket sarıp. Bir hafta boyunca ya tabakaya yada boş bir paketin içine koyup içebilirsiniz.

 


2. Yol Arap Kağıdı ve Sarma Özelliği Olan Tabakayla

Bu yolu ya çok yaşlı insanlar kullanıyor ya da benim gibi boş filtrelerin fiyatının da uçmasından sonra deneyip bırakmayanlar. Ha bir de zevkli olduğu için içenler de var. Gerçekten normal sigara içmekten farklı. Görenler farklı şeyler düşünebiliyor bazen fakat kime ne kardeşim diyorsanız sıkıntı yok. Bizzat elimde tabakayla yürürken bile sarıyorum. Bir kaç denemede eliniz alışıyor. Güzel bir kağıt ve tütün seçtiyseniz, içimi gerçekten keyifli.

Kağıt burada önemli faktör. Çünkü hazır filtrelerden ve normal sigara kağıtlarından çok daha ince olan kağıtlar var. Bu da sizin kağıttaki kötü tadı almanızı azaltıyor.

Sarı kağıt ve kendinden yapışkanı olan kağıtlar daha naylonsu, açılıyor içerken diyenler için kendinden yapışkanlı kağıtlar önerilebilir. Tanesi 1 lira gibi fiyatlarla satılıyor içinde +-50 adet var sanırım.

Arap kağıdı ise sigara kağıtlarının içinde en incesi ve en tavsiye edileni. Tek sıkıntısı güzel yapışmazsa açılabiliyor. Sardıkça onunla sarmaya alışıyorsunuz. Sorun olmuyor.




Asıl işin en çetrefilli kısmına geldik. Nasıl tütün alacağız.

Herkesin içtiği sigara nasıl farklıysa sevebileceği tütün de farklıdır. Bu zamana kadar aldığım tütünlerden yola çıkarak size bir yol haritası çıkaracağım.


Tütün Nasıl Seçilir, Neye Göre Alınır ? 


Öncelikle biraz köy gördüyseniz, yaşadıysanız otun bokun kokusundan anlıyorsanız biraz iyi olur. Çünkü talebin artmasıyla her şeyde olduğu gibi bu işte de üç kağtçılık var. Tütüne bir şeyler karıştırılmış olabiliyor. Yonca vs. türevi otlar karıştırılıp kar marjını arttırmak istiyor çakallar. Bu yüzden önce koklamak her zaman işe yarar. Eğer burnunuza farklı bir koku gelmiyorsa. Tütünün nemliliğine bakın eğer çok fazla ıslaklık gibi nem varsa kurumuş tekrar ıslatılmış olabilir bu da çürümeye yol açar bu yüzden tercih etmeyin. Alacağınız tütünün çok fazla tozlu olmamasına dikkat edin. Hem içimini, sarımını ve tadını bozacaktır. Çok sert bir sigara içmiyorsanız yumuşak bir tütün almanızı öneririm. En pahalısından ver gibi bir şey yapmayın. Çünkü en pahalısı sert bir tütün olabilir. Ulan en pahalısını aldık bok gibiydi der kalırsınız. Yumuşak bir tütünle başlamak  en iyisidir. Almadan önce almak istediğiniz tütünden ve ona yakın bir tütünden biraz içmeniz de iyi olabilir, en doğrusuna karar vermeniz açısından. Ve eğer ilk defa o tütünden alıyorsanız büyük miktarda almaktan kaçının. Çünkü ordaki içmenizde güzel gelebilir ama sonra tütün kurudukça hoşunuza gitmeyebilir. Örneğin 5 liralık bir tütün alıp deneyin bir kaç gün eğer hoşunuza giderse aynı tütünden biraz daha alabilirsiniz.

Tütüne Aroma Verebilir miyiz ? 


Tütün içmek tamam ama tadı güzel değil diyenler varsa eğer tütüne nasıl aroma verebiliriz onu da açıklayalım.

En basit yol olarak piyasada paketler halinde satılan Captain-black gibi tütünleri kendi tütünümüze karıştırarak aroma verebiliriz.



Diğer yollardan birisi de vanilya katmak. Resimde gördüğünüz küçük paketlerde satılan vanilyayı abartmadan tütünün üzerinde hafifçe gezdirerek bir aroma verebilirsiniz. İçiminde de tat değişiklikleri olduğu gibi ortamda da vanilya kokusu vermektedir. Deneyebilirsiniz, ama ufak bir uyarı bütün tütününüzün üzerinde denemeyin beğenmezseniz ziyan etmeyin.










Bir diğer yol ise tütüne şarap-viski tarzı şeyler karıştırmak. Bu yolda güzel bir tat alabilirsiniz. Ama oran olarak bir şey diyemem deneye deneye bulabilirsiniz.
















0 yorum:

Yorum Gönder